Volledig scherm
© Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Kopstoot komt Krens en Tilburg duur te staan: vier duels schorsing

HC Tilburg-captain Jip Krens (28) werd zondag op bezoek bij Hurley (2-4 winst) van het veld gestuurd na het uitdelen van een kopstoot. Gisteren oordeelde de tuchtcommissie van de KNHB dat hij de komende vier wedstrijden mag toekijken.

Rode kaarten zijn een zeldzaamheid in het tophockey. Bij de communicatieafdeling van de KNHB konden ze afgelopen week niet eens aangeven wanneer voor het laatst direct rood was gegeven in de hoofdklasse. Maar het zal Jip Krens, die gisteren niet wilde reageren, een zorg zijn of hij de eerste in lange tijd is of de zoveelste in rij.

Zeker omdat de ervaren Tilburger bezig is aan een goede seizoensstart. Hij scoorde al drie keer en hielp Tilburg vorige week tegen Hurley aan de belangrijke eerste overwinning van dit jaar. Mede door een rake strafbal van Krens boog Tilburg een 2-1 achterstand om in een 2-4 overwinning. Maar in de allerlaatste minuut ging het mis, toen Krens tijdens een opstootje met tegenstander Tim Wasser voor het oog van de scheidsrechter een kopstoot uitdeelde.

Gisteren volgde dus het verdict: vier duels schorsing. Daardoor mist Krens de wedstrijden tegen Bloemendaal, Kampong, HGC en Pinoké. Omdat de hoofdklasse eind oktober twee weekeinden stil ligt door het olympisch kwalificatietoernooi, maakt Krens pas op 16 november zijn rentree. Dan gaat HC Tilburg op bezoek bij HC Den Bosch. Of Krens ook door zijn club gestraft wordt, is nog onduidelijk.