Volledig scherm
Trappers in de finale. © Arie Leeuwesteijn

Koude douche voor Trappers in eerste duel van finale

Twee dagen nadat de ijshockeyers van Trappers zich met de hakken over de sloot plaatsten voor de finale van de Oberliga-play-offs, kregen de Tilburgers een domper te verwerken in het eerste duel met EV Landshut. Op Stappegoor werd het maandagavond 1-4.

Trappers was gewaarschuwd. Landshut had de laatste twaalf competitiewedstrijden in de Meisterrunde van de Oberiga Süd gewonnen en in drie ronden play-offs slechts één duel verloren. Ook in Tilburg toonden de Zuid-Duitsers aan in goede vorm te verkeren. Achterin oogde de ploeg van Alex Kammerer solide, voorin vlijmscherp.

Dat resulteerde in een 0-2 stand voor Landshut na de eerste periode. Vooral de tweede treffer was pijnlijk voor de thuisploeg, twaalf seconden voor het einde van de periode. Toen in de vierde minuut van de tweede periode ook nog eens de 0-3 er overheen kwam, was de opdracht voor de ploeg van Bo Subr al zeer zwaar.

Geen comeback

Maar vorige week hadden ze in Herne gezien wat er mogelijk is. Toen leidde Trappers zelf na twee periodes met 0-4, maar werd het toch nog spannend. Herner EV kwam terug tot 3-4, Trappers wankelde maar overleefde de stormloop en won met 3-5.

Maar de energie die Herner toen plots tevoorschijn toverde, had Trappers maandagavond niet in de derde periode. En de verdediging van de bezoekers gaf nauwelijks een krimp. Tot een powerplay in de 51ste minuut voor Trappers, waarin eindelijk de nul van het scorebord ging. Max Hermens schoot raak op assist van Jordy van Oorschot en Danny Stempher: 1-3. Maar wat de Tilbugers vervolgens nog probeerden, de puck wilde er niet meer in. Trappers ging zonder goalie en met een extra veldspeler proberen het tij nog te keren, maar kreeg 24 seconden voor het einde van de wedstrijd het deksel op de neus: 1-4.

Woensdagavond staat duel 2 in deze best-of-five-finaleserie al op het programma, dan in Landshut, 747 kilometer van Tilburg verwijderd. De ploegen keren daarna sowieso nog een keer terug naar Stappegoor voor duel 3, dat vrijdag plaatsvindt.