Volledig scherm
Jip Krens op archiefbeeld. © Beeld Werkt

Krens (HC Tilburg) door sleutelbeenbreuk lange tijd uitgeschakeld

Dit is niet het seizoen van Jip Krens. De aanvaller van HC Tilburg maakte tegen Pinoké (2-1 verlies) zijn rentree, maar had zich zijn terugkeer totaal anders voorgesteld. Hij liep een gefragmenteerde breuk in het sleutelbeen op.

Eerst kreeg Krens een schorsing aan de broek van vier wedstrijden. Hij kreeg in het duel met Hurley (2-4 winst) een rode kaart na het uitdelen van een kopstoot. De aanvaller ging in hoger beroep en de tuchtcommissie van de hockeybond bracht de schorsing terug naar drie wedstrijden. Als straf nam de club zijn aanvoerdersband af en hij moest enkele trainingen verzorgen aan een jeugdteam.

De 27-jarige Krens keerde zondagmiddag terug in de Tilburgse selectie. In het Amsterdamse Bos was hij dicht bij een treffer bij 1-1, maar hij raakte de paal. Na zijn schot raakte de oud-aanvoerder uit balans en viel op zijn rechterschouder.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Krens een gefragmenteerde breuk in het sleutelbeen overhield aan de val. ,,Ik verwacht in maart weer terug te zijn als de tweede seizoenshelft start”, was zijn eerste reactie. ,,Dit is nog niet mijn seizoen.”