Volledig scherm
Jip Krens. © Beeld Werkt

Krens (HC Tilburg) tegen rode kaart in hoger beroep bij tuchtcommissie

Aanvaller Jip Krens van HC Tilburg zit maandagavond bij de tuchtcommissie om de gekregen rode kaart aan te vechten. Hij hoopt hiermee zijn schorsing te reduceren van vier duels naar twee of drie.

Krens heeft inmiddels twee wedstrijden moeten toekijken vanaf de zijlijn. Ook de club bestrafte hem door zijn aanvoerdersband af te nemen en definitief aan Felix Gulinck te geven. Daarnaast moest de 27-jarige aanvaller training geven aan een willekeurig jeugdteam.

Krens kreeg in het duel met Hurley een rode kaart na het uitdelen van een kopstoot in de slotminuut. Hij trok het boetekleed aan, maar wil zijn fikse schorsing aanvechten. Dat is maandagavond 19.00 uur gebeurd op het hofodkantoor van de bond in Utrecht. De schriftelijke uitspraak volgt hoogstwaarschijnlijk voor het weekend.

Zolang de beroepszaak loopt, is Krens speelgerechtigd. Zondag hervat HC Tilburg de competitie thuis tegen HGC. Of hij dan bij de selectie zit, is dus de vraag.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”