Volledig scherm
Laatste plaats voor Trappers. © Arie Leeuwesteijn

Laatste plaats voor Trappers in Thialf Icehockey Cup na nieuwe nederlaag

In de troostfinale van de Thialf Icehockey Cup kon Tilburg Trappers de DEL-opponent - in tegenstelling tot zaterdag - moeilijk bijbenen. De ploeg van coach Bo Subr verloor met duidelijke cijfers (2-7) en eindigde als laatste in Heerenveen.

Net als tegen Iserlohn Roosters (3-1 verlies) kwam Trappers tegen Fischtown Pinguins brutaal op voorsprong. Diego Hofland opende in de eerste periode de score. Lang genoot ‘de thuisploeg’ niet daarvan. Alexander Friesen maakte een powerplaygoal, waarna Miha Verlic de gasten op voorsprong zette: 1-2.

Drie snelle goals

In de tweede periode ging het hard met de Duitse doelpuntenproductie, nadat Kevin Bruijsten de stand gelijktrok. In drie minuten tijd scoorde Fischtown Pinguins driemaal: 2-5. Daarmee werd het pleit beslecht voor Trappers, dat in de derde periode de pijp leeg had.

Ian Meierdres verving goalie Ruud Leeuwesteijn en moest tweemaal capituleren tegen de winnaar van vorig jaar. Zo verloor Trappers met ruime cijfers van de nummer zeven uit de hoogste Duitse competitie, wat niet gek is gezien het niveauverschil.

De kop is eraf. Het seizoen is voor de vicekampioen van de Oberliga écht begonnen.