Volledig scherm
Laatste plaats voor Trappers. © Arie Leeuwesteijn

Laatste plaats voor Trappers in Thialf Icehockey Cup na nieuwe nederlaag

In de troostfinale van de Thialf Icehockey Cup kon Tilburg Trappers de DEL-opponent - in tegenstelling tot zaterdag - moeilijk bijbenen. De ploeg van coach Bo Subr verloor met duidelijke cijfers (2-7) en eindigde als laatste in Heerenveen.

Net als tegen Iserlohn Roosters (3-1 verlies) kwam Trappers tegen Fischtown Pinguins brutaal op voorsprong. Diego Hofland opende in de eerste periode de score. Lang genoot ‘de thuisploeg’ niet daarvan. Alexander Friesen maakte een powerplaygoal, waarna Miha Verlic de gasten op voorsprong zette: 1-2.

Drie snelle goals

In de tweede periode ging het hard met de Duitse doelpuntenproductie, nadat Kevin Bruijsten de stand gelijktrok. In drie minuten tijd scoorde Fischtown Pinguins driemaal: 2-5. Daarmee werd het pleit beslecht voor Trappers, dat in de derde periode de pijp leeg had.

Ian Meierdres verving goalie Ruud Leeuwesteijn en moest tweemaal capituleren tegen de winnaar van vorig jaar. Zo verloor Trappers met ruime cijfers van de nummer zeven uit de hoogste Duitse competitie, wat niet gek is gezien het niveauverschil.

De kop is eraf. Het seizoen is voor de vicekampioen van de Oberliga écht begonnen.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”