Volledig scherm
Alexei Loginov. © Beeld Werkt

Leeuwesteijn en Loginov blijven bij Trappers

Nadat eerder al bekend werd dat captain Ivy van den Heuvel Trappers trouw blijft, is nu duidelijk dat ook tweede goalie Ruud Leeuwesteijn en verdediger Alexei Loginov komend seizoen weer bij de Tilburgse ijshockeyclub actief zijn.

De 25-jarige Loginov kwam acht jaar geleden vanuit Rusland nar Nederland. Hij speelde bij Trappers tot hij in 2014 verkaste naar Zauralie Kurgan, dat uitkomt op het tweede niveau in Rusland. Na één seizoen keerde hij terug naar Tilburg. In afwachting van zijn Nederlands paspoort kwam hij eerst uit voor het team van Trappers dat in de BeNe-League uitkomt. Vorig seizoen was het begeerde document binnen en kwam Loginov in de hoofdmacht tot vijf goals en 23 assists in 54 Oberligaduels.

Keepersduo

Hoewel Ruud Leeuwesteijn de ervaren Ian Meierdres voor zich moet dulden in het doel van Trappers, heeft de 21-jarige Dordtenaar het voldoende naar zijn zin om er nog een seizoen aan vast te plakken in Tilburg. Daar is hij sinds 2015 actief voor de Tilburgse club. Eerst een seizoen bij het BeNe-Ligateam, sindsdien vormt hij een keepersduo met Meierdres bij het eerste team.

Leeuwesteijn won alle 14 duels die hij startte, incasseerde 34 tegendoelpunten (een goals-against-average van 2.50) en had een save-percentage van 87.3. Daarmee bezette Ruud de vierde plaats op de overall goalie ranglijst gedurende het reguliere seizoen. In de play-offs kwam hij niet in actie. 

Volledig scherm
Ruud Leeuwesteijn. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt