Lieke Hulsen in actie voor HC Den Bosch tegen SCHC.
Volledig scherm
Lieke Hulsen in actie voor HC Den Bosch tegen SCHC. © Foto Ruud Voest

Lieke Hulsen na 16 jaar exit bij HC Den Bosch: ‘Dit is kneiterhard’

Lieke Hulsen (30) was zelf nog graag doorgegaan bij HC Den Bosch, de club waar ze zestien jaar hockeyde waarvan elf in het eerste team. Maar onlangs kreeg ze te horen dat haar contract niet wordt verlengd. ,,Ze zeiden: topsport is hard. Maar dit is kneiterhard”. 

De uit Vlijmen afkomstige Hulsen klopte de afgelopen maanden meermaals  aan bij de clubleiding met de vraag wat de plannen met haar voor volgend seizoen waren. ,,Ze waren er mee bezig”, kreeg ik telkens te horen. ,,En dan kwam onlangs plots het bericht dat ze niet met me verder willen. Dat kwam wel aan als een mokerslag. Ik vind dat de club dit niet op een professionele manier heeft opgelost.”

Belangstelling

Hulsen, zevenvoudig international, overwoog per direct te stoppen met tophockey, maar is daar al op teruggekeerd. ,,Ik ben met verschillende clubs in binnen- en buitenland in gesprek. Het doet met goed dat er meteen zo veel belangstelling was.” Kiest ze voor een andere hoofdklasseclub, dan speelt ze straks tégen HC Den Bosch. ,,Dat zal heel bizar voelen dan.”