Volledig scherm
Maik van der Heijden : 'Ik durf weer aan het WK te denken' © Ad Pertijs

Maik van der Heijden tweede in WB-cross Zolder: ‘Ik durf weer aan het WK te denken’

De tweede plek in de wereldbekercross van Heusden-Zolder voelt voor Maik van der Heijden als een bevrijding. ‘Nu durf ik eindelijk weer aan het WK te denken',  zegt de crosser uit Schaijk, die op en rond het racecircuit in Belgisch Limburg alleen wereldkampioen Eli Iserbyt voor zich moest dulden.

Van der Heijden begon dit veldritseizoen ijzersterk met een zege in Geraardsbergen. Vol goede moed en ambitie werkte hij vervolgens toe naar het EK dicht bij huis in Rosmalen. Tot een aanrijding met een automobilist roet in het eten strooide.

,,Daar heb je langer last van dan je hoopt", sprak Van der Heijden, die na het ongeval ver terugviel in zijn resultaten. ,,Je vraagt je af of het allemaal nog goed komt.” Een trainingskamp op Mallorca deed hem het licht aan het einde van een lange tunnel zien.

,,Na vandaag kan ik weer vooruit kijken. Dit geeft hoop. Ook voor het WK dus. Dat kampioenschap zat begin dit seizoen in mijn hoofd. Daarna verdween het en nu is het weer terug. Gelukkig maar.”

Uitslag: 1. Iserbyt (B), 2. Van der Heijden (Ned) op 0.30, 3. Kielich (B) op 1.10, 4. Kamp (Ned), 5. Dujardin (Fr), 6. Dorigoni (Ita), 7. Mein (GBr) 1.20, 8. Rouiller (Zwi), 9. Legrand (Fr) 1.26, 10. Loockx (Bel).