Volledig scherm
De mannen van Prins Hendrik veroveren zilver. © Kees Bakker

Mannen van Prins Hendrik grijpen naast het goud

Op het NK Atletiek voor teams hebben de mannen van Prins Hendrik uit Vught een zilveren medaille binnengesleept. ,,Ondanks dat we de titel niet prolongeerden, is dit een zeer knappe prestatie. Ik ben trots op iedereen”, antwoordde Ploegleider Ger Heesbeen na afloop. 

Mannen

Op een zonnige dag in het Olympisch Stadion zag het er voor de atletiekvereniging uit Vught lange tijd prima uit. Na knappe prestaties van de atleten stond het team geruime tijd aan kop, maar in de laatste paar wedstrijden was het toch Rotterdam Atletiek, met onder andere Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia, dat aan het langste eind trok.

Ger Heesbeen gaf aan dat het team een uitstekende prestatie heeft neergezet. ,,Dit was het maximale haalbare. We gingen hier naartoe om een medaille op te halen en dat is gelukt. Al met al een topdag.”

Vrouwen

Bij de vrouwen van Prins Hendrik ging het minder voortvarend. Zij werden in een sterk deelnemersveld laatste. Steunpilaar Melissa Boekelman kon vanwege deelname aan de Diamond League in Shanghai niet meedoen. Ook waren er talloze blessures waardoor het vrouwenteam uit Vught niet in haar sterkste formatie voor de dag kon komen.

Vincie Vossenaar en Vera Lurvink, Beide van Prins Hendrik, voelden de bui al hangen. ,,De concurrentie was heel goed en we misten zelf te veel mensen. Melissa Boekelman haalde vorig jaar veel punten binnen. Het is jammer dat zij er vandaag niet bij was.”

Nacompetitie 

Door de laatste plaats moet de ploeg in september in de nacompetitie meedoen. In die wedstrijd kan Prins Hendrik weer orde op zaken stellen en laten zien dat ze bij de beste acht teams van Nederland behoren. Vossenaar en Lurvink hebben er  vertrouwen in. ,,De nacompetitie, dat gaat zeker goedkomen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement