Mario Robbe wint Tourkaart PDC op Q-School

De Tilburgse darter Mario Robbe is er op de tweede dag van de Q-School in het Duitse Hildesheim in geslaagd een Tourkaart te bemachtigen waarmee hij automatisch kan deelnemen aan een groot aantal belangrijke toernooien.

Nadat Robbe donderdag op de eerste dag tot de vierde ronde (laatste 32) reikte, deed hij het vrijdag nog beter. De Tilburger versloeg in de 1/8ste en 1/4e finale de  Italianen Gabriel Rollo en Michele Turetta en was in de halve finale te sterk voor Pool Tytus Kanik (5-1). In de finale kwam hij met 1-3 achter te staan tegen de Tsjech Frantisek Humpula. Nadat het 2-3 werd, leek Humpula naar 2-4 uit te lopen, maar toen gooide Robbe 121 uit met bullseye!  Van 3-3 werd het 4-4 en kwam het aan op een beslissende leg. Daarin toonde Robbe zich het koelst. Humpula stond op 39 klaar voor de kill, maar de Tilburger maakte het af: 5-4. 

Klassement 

De winnaars van de toernooien op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag verzekeren zich van een deelnamebewijs voor de Pro Tour. Donderdag ging Nederlander Jeffrey de Zwaan met de eerste prijs aan de haal. De niet-winnaars verzamelen elke dag wel punten voor hun prestaties. Voor de beste darters van het klassement over vier dagen zijn er ook nog Tourkaarten. 

Corey Cadby 

Europese darters spelers van buiten Groot-Brittannië zijn op de Q-School in Hildesheim aangewezen. Darters uit Groot-Brittannië proberen zich op de Q-School in het Engelse Wigan van een Tourkaart te verzekeren. Darters uit de rest van de wereld mochten kiezen bij welke Q-School ze aansloten. In Wigan zijn dagelijks twee Tourkaarten beschikbaar, omdat daar veel meer darters meedoen. Op dag 1 was het raak voor de Australiër Corey Cadby  en de Engelsman Eddie Dootson. 

Mario Robbe legde vrijdag de volgende route af op weg naar de Tourkaart:
Ronde 1: Hannes Schnier: 5-2.
Ronde 2: Rill Meischner: 5-0.
Ronde 3: Nico Blum: 5-1.
Ronde 4: Jose Perales: 5-2.
Ronde 5: Gabriel Rollo: 5-4.
Kwartfinale: Michele Turetta: 5-0.
Halve finale: Tyrus Kanik: 5-1.
Finale: Frantisek Humpula: 5-4. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement