Volledig scherm
Frédérique Matla. © Peter van Gogh

Matla (HC Den Bosch) genomineerd voor beste hockeyster ter wereld

Frédérique Matla kan in de voetsporen treden van haar illustere voorganger Maartje Paumen. De 22-jarige aanvalster van HC Den Bosch is voor het eerst in haar carrière genomineerd voor de FIH Player of the Year Award, de prijs voor de beste hockeyster ter wereld.

Matla reeg dit kalenderjaar zowel in clubverband als in Oranje de doelpunten aaneen. In 53 officiële wedstrijden scoorde ze liefst 51 keer. Dat heeft ervoor gezorgd dat Matla, na eerder dit jaar te zijn uitgeroepen tot beste speelster van de FIH Pro League, opnieuw kans maakt om in de prijzen te vallen.

De topscorer van HC Den Bosch krijgt concurrentie van landgenote en titelhouder Eva de Goede, Carla Rebecchi (Argentinië), Stacey Michelsen (Nieuw-Zeeland), Olivia Merry (Nieuw-Zeeland) en Janne Müller-Wieland (Duitsland). Vanwege haar leeftijd maakt de goalgetter ook nog eens kans op de hoofdprijs in de categorie Rising Star. 

Niet in trainingsgroep Oranje

Opvallend genoeg maakt Matla momenteel geen deel uit van de trainingsgroep van de Oranje. Bondscoach Alyson Annan is van mening dat Matla met het oog op de Olympische Spelen van Tokio met zichzelf aan de slag moest en wil dat ze werkt aan een aantal verbeterpunten. Welke dat precies zijn is niet publiekelijk bekend gemaakt.

Stemmen op Matla kan hier.