Volledig scherm
PREMIUM
Matwé Middelkoop neemt deel aan de Rosmalen Open. © copyright Marc Bolsius

Matwé Middelkoop: ‘In 2020 moet ik er staan, alles wat ik dit jaar meepak, is mooi meegenomen’

Matwé Middelkoop (35) is zo vaak op reis dat hij eenmaal thuis soms voor de verkeerde voordeur staat. Nu is de dubbelspecialist uit Breda even terug in Brabant. ,,Het is een rumoerig jaartje.”

De wereld leek het afgelopen jaar letterlijk aan de voeten van Matwé Middelkoop te liggen. Ga maar na: de Bredase dubbelspecialist vormde een duo met Robin Haase, won drie ATP-toernooien, stond in de kwartfinale van de US Open, stond dertigste op de dubbelranglijst en deed dus mee aan de zogeheten 1000-series, na de Grand Slams hét summum voor toptennissers. Toch wilde hij iets anders en brak hij met Haase. ,,Een goede breuk. Als iemand altijd met honderd procent inzet speelde, was het Robin wél.”

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.