Volledig scherm
Max Hermens vertelt over zijn moeilijke periode. ,,Terugkijkend denk ik dat het een depressie was." © Beeld werkt

Max Hermens is terug bij Trappers: 'Het was denk ik een depressie'

Geregeld ontbreken er bij de ijshockeyers van Tilburg Trappers spelers vanwege fysiek ongemak. Max Hermens was ruim twee maanden uit de roulatie met een 'mentale blessure'. Vorig weekend maakte hij bij zijn rentree een game winning goal voor zijn team in de uitwedstrijd bij Saale Bulls Halle.

Pas 19 jaar en dan al uitgeblust... Het overkwam Max Hermens afgelopen zomer. ,,Terugkijkend denk ik dat het een depressie was", zegt de Zoetermeerder. ,,Ik had geen zin meer om naar de ijsbaan te gaan voor een training. Dat was apart, zo ben ik niet."

Gesprekken

De rem moest er direct op, bevestigde een sportpsycholoog met wie Hermens een paar gesprekken voerde. Hij had wel heel veel tegelijk op zijn bordje. Net terug uit Zweden, waar hij bijna vier jaar had gewoond en geijshockeyd. Zijn opa, met wie Max een heel goede band had, ernstig ziek. En dan een nieuwe omgeving en uitdaging bij Trappers..  Het bleek te veel. 

Eerder dan verwacht

Ruim twee maanden later, eerder dan verwacht, stond Max Hermens afgelopen weekend weer op het ijs bij een wedstrijd van Trappers. Hij voelde - zo zegt hij in een uitgebreid interview in het Brabants Dagblad van vrijdag 12 januari - dat hij wat te bewijzen had.  ,,Toen ik in het vliegtuig zat voor een weekje in de zon, zaten de andere jongens in de bus voor een uitwedstrijd in Leipzig. Ik hoopte dat ze beseften dat ik het echt nodig had, dat ik me niet aanstelde."

Game winning goal

Met twee goede wedstrijden tegen Hannover Indians en Saale Bulls Halle (met een game winning goal van zijn stick) voldeed Hermens aan zijn eigen verwachtingen. En aan die van zijn coach. ,,Eigenlijk wilden we Max pas een week later brengen, maar door wat omstandigheden - en omdat hij er helemaal klaar voor was - gebeurde dat afgelopen weekend al. En dat pakte gelukkig goed uit. Het is fijn dat hij in alle opzichten terug is nu."

Volledig scherm
Max Hermens in actie voor Tilburg Trappers. © Beeld Werkt
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement