Volledig scherm
Jeffrey Herlings. © Ray Archer

Meesterlijke Herlings in Dutch Masters in Markelo

Op Jeffrey Herlings stond zondag geen maat in Markelo. De motorcrosser uit Oploo was heer en meester in de openingswedstrijd van de Dutch Masters. Buiten de afwezige Tony Cairoli lijkt niemand in de koningsklasse in staat om Herlings partij te bieden.

Romain Febvre (wereldkampioen in 2015), Gautier Paulin, Max Anstie, Glenn Coldenhoff. Ze hebben allemaal een meer dan behoorlijke reputatie opgebouwd in de MXGP-klasse. Maar op zandcircuit De Herikerberg hadden ze allemaal al snel het nakijken. Herlings was niet de snelste starter, maar hij had beide manches niet veel tijd nodig om pikstarter Febvre van de koppositie te verdringen. In de 2e manche bood Febvre wat langer tegenstand, maar in de 7e van in totaal 18 rondes reed Herlings opeens 4 seconden uit. Aan de finish bedroeg de voorsprong op de beste verliezer, de Fransman Paulin, liefst 25 seconden.

Een week voor zijn thuis-GP in Valkenswaard maakte Herlings opnieuw reclame voor zijn sport. Op meesterlijke wijze zette hij de openingswedstrijd van de Dutch Masters naar zijn hand. Een zinderend duel zoals een week eerder in de GP Argentinië, bleef dit keer uit. Het is Herlings niet kwalijk te nemen als de concurrentie niet aan kan haken.

Rode plaat

Over een week volgt op het Eurocircuit ronde 2 van het gevecht met Cairoli. Inzet is de rode plaat voor de leider in de tussenstand van het WK, die nu in handen is van Herlings.

De tweede Brabantse GP-rijder in de koningsklasse, Glenn Coldenhoff, eindigde als 6e in Markelo na een 5e en 6e plaats in de manches. Sven van der Mierden (Valkenswaard) ook nog in de top 10: 9e. Lars van Berkel (Veghel) werd 11e. 

 1. Goed nieuws Tilburg Trappers: Bad Boy Brock Montgomery fit voor kwartfinale
  PREMIUM

  Goed nieuws Tilburg Trappers: Bad Boy Brock Montgomery fit voor kwartfinale

  Even een waarschuwing vooraf: wie aan zijn ontbijt zit, kan dit beter op een later moment lezen. IJshockeyer Brock Montgomery was namelijk zo ziek als wat. Maandag tijdens het interview over zijn seizoen bij Tilburg Trappers gaat het al weer stukken beter met hem, maar dit weekeinde... Hij moest ‘spugen in een bekertje’ omdat hij niet kon slikken. Zo’n keelpijn had hij. ,,Maar tegen Eisbären Regensburg kan ik meedoen”, zegt de Canadees zonder spoortje twijfel over de kwartfinalewedstrijd van vanavond. Goed nieuws voor de fans van Tilburg Trappers, want de 25-jarige Montgomery is dit seizoen belangrijk met 26 goals en 25 assists.
 2. Rugbyer Reinier Pieters uit Ammerzoden wil vaste kracht in Oranje worden
  PREMIUM

  Rugbyer Reinier Pieters uit Ammerzoden wil vaste kracht in Oranje worden

  International Reinier Pieters kwam in voorbereiding op de interland tegen Tsjechië even terug naar zijn ouderlijk huis in Ammerzoden. De 22-jarige viel echter op het laatste moment buiten de wedstrijdselectie, omdat bondschoach Gareth Gilbert de voorkeur gaf aan een fysiek sterkere speler. ,,Superzuur”, baalde de rugbyer, die na het nieuws weer naar zijn Franse vereniging Racing Club Vichy vertrok. ,,Al was het fijn om mijn familie weer even te zien.