Volledig scherm
Michael van Gerwen. © ANP

Mighty Mike gaat deze Premier League voor zeven op een rij

Michael van Gerwen is aan de vooravond van de tweede speelronde van de Premier League vol vertrouwen.  Dat komt mede door de 7-5 overwinning die hij behaalde op Michael Smith vorige week op de openingsavond in Newcastle. ,,Met een gelijkspel zou ik echt niet tevreden zijn geweest.”

Maar de Vlijmenaar rekent zich nog niet rijk. ,,Ook al doet Gary Anderson dit jaar niet mee,  ik zal mijn uiterste best moeten doen om me voor de zevende keer op rij als koploper te plaatsen voor de finaledag van de Premier League.” Van de vorige zes keer dat hij die finaledag haalde, won MVG het presigieuze evenement vier keer.  

Vanavond staat Van Gerwen in Glasgow tegenover de Oostenrijker Mensur Suljovic, die vorige week ternauwernood een gelijkspel uit het vuur sleepte tegen gastspeler Chris Dobey. Omdat Gary Anderson vanwege een rugblessure de Premier League laat schieten, doet er bij de eerste negen speelronden telkens een andere gastspeler mee. Vanavond in Glasgow is dat BDO-wereldkampioen Glen Durrant, die dit jaar de overstap naar profbond PDC maakte. 

Raymond van Barneveld verloor vorige week zijn eerste wedstrijd van James Wade en staat in Glasgow tegenover Welshman Gerwyn Price, die verrassend won van Daryl Gurney (7-4). Vorig jaar wist Price tijdens zijn eerste deelname aan de Premier League Darts geen enkele wedstrijd winnend af te sluiten.

Premier League Darts, speelronde 2 (Glasgow):  Peter Wright -  Michael Smith, Rob Cross - James Wade, Raymond van Barneveld - Gerwyn Price, Daryl Gurney - Glen Durrant, Mensur Suljovic - Michael van Gerwen.

Volledig scherm
Mensur Suljovic. © Lawrence Lustig/PDC