Volledig scherm
© Stock.

Mijalkovic en Buijs nieuw trainersduo bij handbal Tachos

Vladan Mijalkovic is de nieuwe hoofdtrainer van handbaleredivisionist Red Rag Tachos. De 44-jarige Waalwijker is de opvolger van plaatsgenoot Paul Coenders die aan het einde van het onlangs afgesloten seizoen opstapte omdat zijn ambities niet strookten met de mogelijkheden bij Tachos. Erwin Buijs blijft aan als assistent-coach.

Mijalkovic trainde eerder de handballers van White Demons en Witte Ster. De afgelopen vijf jaar was hij met veel succes actief binnen de jeugdopleiding van Tachos. Zo leidde hij de A-junioren naar de landstitel. Het feit dat hij de Waalwijkse talenten allemaal kent, ziet Mijalkovic - die zelf ooit als prof begon in Montenegro en ook op het hoogste niveau speelde in voormalig Joegoslavië en Servië - als een groot voordeel: "Ik ken hun sterke en zwakke punten en weet dus ook waar ze nog aan moeten werken. Maar dat er een aantal jeugdinternationals tussen zitten, zegt natuurlijk genoeg over de kwaliteit van onze jeugdopleiding."

Tachos laat het komende seizoen wel een stevige veer door het vertrek van supertalent Niels Versteijnen, routinier Kevin Okkers en mogelijk ook schutter Stef van Lankveld. ,Dat moeten we vooral compenseren met onze eigen jeugd. Daarnaast hebben we ook al twee spelers van buitenaf gehaald. Rechterhoekspeler Stef van der Stokker komt over van Venlo en linkeropbouwer Joep Voermans van Houten. Er spelen komend seizoen vijf reserveteams van BeNe-league-clubs in de eredivisie dus hoe de krachtverhoudingen straks liggen, is niet duidelijk. Eerste uitgangspunt is daarom lijfsbehoud en daarna kijken we wel verder," aldus Mijalkovic die als speler namens Tachos ook vijf seizoenen uitkwam in de eredivisie.

Voor Mijalkovic is het belangrijk dat de rust binnen de vereniging is teruggekeerd: ,,Het was best turbulent de afgelopen weken. Maar nu de topsportstichting als het ware onderdeel uitmaakt van de vereniging en er meer mensen hun schouders eronder zetten, is de rust weergekeerd. De komende jaren gaan we opnieuw bouwen met een stevige en jonge basisselectie waarmee we kunnen doorgroeien en op termijn mogelijk aansluiting bij de top krijgen. Dat wil niet zeggen dat we op korte termijn ineens BeNe-league spelen. Dat kan structureel bovendien alleen met heel veel geld en dat hebben we op dit moment niet. Maar we beschikken wel over spelers met veel potentie. Het zou mooi zijn als die hier de basis leggen voor een succesvolle handloopbaan en wij daar als Tachos ook veel profijt van mogen hebben. Niels Versteijnen is daar een goed voorbeeld van."