Volledig scherm
Ian Meierdres keepte zijn 750ste wedstrijd. © Pix4Profs / Joris Knapen

Mijlpaal met gouden rand voor Meierdres bij benauwde zege Trappers

Alles draaide om Ian Meierdres. De goalie van Tilburg Trappers keepte vrijdagavond zijn 750ste wedstrijd voor de koploper van de Oberliga Nord. De jubilaris kende een mijlpaal met een gouden rand: een shutout: 2-0.

Algemeen directeur Gerard Arink zette Meierdres voordat de topper tegen IceFighters Leipzig was begonnen in het zonnetje. Hij kreeg een iconische foto die de goalie van Trappers typeerde: reddend op fabelachtige wijze. Daarnaast gaf dochtertje Lizzy hem een bos bloemen en van de supportersvereniging kreeg Meierdres nog een plaquette als herinnering aan al zijn gewonnen prijzen.

Met die bijzondere mijlpaal bekleedt Meierdres de vierde plaats op de lijst met meeste wedstrijden voor de club. Op Stappegoor werd ook gewoon geijshockeyd tussen de koploper en de nummer drie van de ranglijst.

Een doelpuntenregen zoals in Leipzig (vijftien treffers, 6-9) bleef uit. Wie daarop hoopte, kwam van een koude kermis thuis. Wie verwachtte dat Trappers een eenvoudige avond zou beleven omdat Leipzig met slechts twaalf veldspelers naar Stappegoor afreisde, had het mis.

Met een puike conditie als basis konden de bezoekers het Trappers enorm lastig maken, zij verdienden eigenlijk om te scoren. Maar Bartek Bison haalde als eerst de trekker over. En Meierdres zou Meierdres niet zijn als hij zijn ploeg meermaals op de been hield – ook toen de coach van Leipzig de laatste twee minuten een extra veldspeler op het ijs bracht. Daar profiteerde Max Hermens optimaal van door de puck in het lege doel te schuiven: 2-0. Duel beslist.

Alsof Meierdres een engeltje op zijn schouder had, schaatste de goalie met een shutout (geen tegendoelpunt) van het ijs. Een mijlpaal met een gouden rand voor de jubilaris.