Volledig scherm
Wesley Pittens gaat toch meedoen aan de Dakar Rally 2020 Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Motorcrosser Wesley Pittens toch naar Dakar Rally na horrorval: ‘Een wonder’

VORSTENBOSCH - Motorcrosser Wesley Pittens brak in april bij een val tijdens een wedstrijd zijn rug, zijn borstbeen en al zijn ribben en liep nog veel meer verwondingen op. Een tweede deelname aan de Dakar Rally leek onhaalbaar. ‘Leek', want de Vorstenbosschenaar gaat tóch meedoen aan de iconische race.

,,Het is een wonder dat ik mee kan doen", vertelt Pittens. In april viel hij bij een wedstrijd in Lelystad. Tussen twee bulten stootte hij zijn hoofd, raakte bewusteloos maar bleef wel aan het gas hangen. Hij vloog over een tweede schans heen en sloeg met zijn lichaam vol tegen een muurtje. Pittens liep verschillende zware blessures op. Zo brak hij zijn rug, borstbeen en al zijn ribben. Daarnaast had hij twee klaplongen, gekneusde nieren en een gekneusde lever. Verder was zijn duim uit de kom. De eerste dagen na het ongeluk werd hij in het ziekenhuis in slaap gehouden.

Zijn omgeving had de Dakar Rally 2020 in Saudi-Arabië al uit het hoofd gezet en ook Pittens zelf zette (voorzichtig) een streep door de race. Maar hij herstelde snel en blijkt nu toch mee te kunnen gaan doen aan de race. ,,Ik ben de motor aan het testen en heb de afgelopen drie dagen nagenoeg pijnvrij kunnen rijden. Alleen mijn duim stribbelt nog een beetje tegen, maar dat komt wel goed.” Voor Pittens zelf is het een opluchting dat hij toch mee kan doen. ,,Ik had dit niet verwacht. Het belangrijkste is dat ik geen angst meer heb op de motor. Want angst kun je niet gebruiken tijdens het racen.”

Beste Nederlander

De motorcrosser wil tijdens de volgende Rally de beste Nederlander worden. In de afgelopen editie leek hij dat al te worden, maar in de vijfde etappe viel hij uit. ,,Dit jaar moet het goed gaan", stelt hij.