Volledig scherm
Michael van Gerwen kijkt enigszins besmuikt als hij ternauwernood van Kyle Anderson heeft gewonnen. © Raghavan Venugopal / www.photosport.nz

MVG overleeft vier matchpoints en wint alsnog van Kyle Anderson

Michael van Gerwen is ontsnapt aan uitschakeling in de eerste ronde van de New Zealand Darts Masters. Zijn tegenstander Kyle Anderson miste vier matchdarts, waarna MVG alsnog de winst greep: 6-5. 

De Zuid-Afrikaan had de beste start en kwam op een 2-0 voorsprong. Hij kreeg kansen op 3-0, maar slaagde er niet in om dat te bewerkstelligen. Van Gerwen kwam terug tot 2-2. Bij de stand 5-4 in het voordeel van Anderson kon de Vlijmense wereldkampioen zich geen foutje meer veroorloven. Hij gooide de tiende leg uit met een score van 164, maar leek in de beslissende leg toch te moeten capituleren. Anderson bezweek echter onder de druk, miste vier matchdarts en zag Van Gerwen wel toeslaan bij diens tweede matchdart.  Van Gerwen  - die in zijn partij tegen Kyle Anderson tot een driepijlsgemiddelde van 92.09 kwam - gooit in de tweede ronde van dit toernooi zaterdag tegen de Schot Gary Anderson. 

Raymond van Barneveld bereikte - ook met moeite - eveneens de tweede ronde in Hamilton. In een spannend duel won ook Barney met 6-5 van Cody Harris en gooide een gemiddelde van 96.07.