Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency

MVG start tegen Clayton in jacht op zesde Masters-titel op rij

Bij het eerste major-toernooi na het WK, de Masters, wacht de onttroonde wereldkampioen Michael van Gerwen in de eerste ronde een ontmoeting met Jonny Clayton. Mighty Mike wist de laatste vijf edities van dit televisie-toernooi op zijn naam te schrijven.

Aan de Masters doet de top-zestien van de wereldranglijst (Order of Merit) mee die is opgemaakt na het WK. Daarop bezet Van Gerwen nog altijd de eerste plaats; Clayton bezet de zestiende plek. Tijdens het afgelopen WK reikte de Welshman tot de laatste 32; in die ronde verloor hij met 4-0 van Stephen Bunting. Van Gerwen ging in de finale onderuit tegen de Schot Peter Wright (3-7).

Programma eerste ronde Masters:  
31 januari: 
Michael Smith - Mensur Suljovic, Nathan Aspinall - James Wade, Michael van Gerwen - Jonny Clayton, Rob Cross - Adrian Lewis.
1 februari: Daryl Gurney - Dave Chisnall, Gary Anderson - Ian White, Peter Wright - Joe Cullen, Gerwyn Price - Simon Whitlock.Final - Best of 21 legs.

Laatste vijf finales van de Masters:
2015: Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld: 11-6
2016: Michael van Gerwen - Dave Chisnall: 11-6
2017: Michael van Gerwen - Gary Anderson: 11-7
2018: Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld: 11-9
2019: Michael van Gerwen - James Wade: 11-5

In aanloop naar de Masters doet Michael van Gerwen aan enkele demonstratie-toernooien mee, zoals de Kings of Darts in Den Bosch (24 januari), Enschede (26 januari) en Groningen (28 januari). Daar geven onder meer ook Gerwyn Price, Daryl Gurney, Raymond van Barneveld en Fallon Sherrock acte de présence.  

Volledig scherm
Michael van Gerwen. © BSR Agency
  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”