Coach Frans van Erp geeft aanwijzingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Coach Frans van Erp geeft aanwijzingen. © Peter van Huijkelom

Na verwarring volgt berusting bij Olympia’89/DOS’80: ‘Heel raar dat het ineens klaar was’

Voor Frans van Erp (52) is een abrupt einde gekomen aan zijn dienstverband als hoofdcoach van Olympia’89/DOS’80. Terwijl hij zijn ploeg klaarstoomde voor de play-offs om een plek in de eredivisie, zette de handbalbond een streep door het seizoen.

Geen vreugdeuitbarsting na een succesvolle nacompetitie, geen bloemen, geen applaus van een volle Mondriaanhal of een ereronde waarbij de spelersgroep hem op de schouders neemt. Op 24 maart eindigde het tijdperk van Frans van Erp als coach van Olympia’89/ DOS’80 met een kille mededeling uit Papendal: er wordt niet meer gehandbald, er zijn geen kampioenen en geen enkele club promoveert of degradeert.

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.