Volledig scherm
New Heroes-spelers bedanken het meegereisde publiek. (archiefbeeld) © Robert Verboon

Nathan Krill nieuwe power forward van New Heroes

Nathan Krill is de nieuwe power forward van New Heroes. De basketballer zal aankomend seizoen de gelederen van de Bossche ploeg versterken. De 2 meter en twee centimeter lange Krill maakte indruk tijdens een scoutingstrip in Las Vegas.

Voor de Amerikaan is het de eerste trip in Europa. De 23-jarige uit California afkomstige basketballer kijkt uit naar het avontuur in Den Bosch. ,,Zowel de rijke historie als de winnende cultuur spreken mij erg aan. De club staat bekend om zijn goede opleiding en ik kan dan ook niet wachten om mijn carrière in Europa hier te mogen starten.’’

Ook technisch manager Roel van de Graaf is enthousiast. ,,Nathan is een direct resultaat van onze scoutingstrip naar Las Vegas. Hij wist zich daar goed te onderscheiden. Hij is een atletische ‘power forward’, brengt scorend vermogen en is bovenal een intelligente ‘team player’. Dit is een speler die niet alleen zelf gaat renderen, maar het hele team beter kan maken. Een belangrijke pijler in de filosofie van head coach Jean-Marc Jaumin.”

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.