Volledig scherm
Glenn Coldenhoff © AFP

Nederlands één-twee-drietje in Lommel

Na de zege van Roan van de Moosdijk kon er nog twee keer gejuicht worden door de Nederlandse fans. Zowel Calvin Vlaanderen als Glenn Coldenhoff haalden het podium.

Vlaanderen werd knap tweede in de tweede manche van de MX2 na in de eerste race als zevende te zijn geëindigd. Daardoor kon de Honda-coureur doorschuiven naar de tweede plek in de dagstand, gedeeld met twee andere rijders. Jorge Prado was een klasse apart in het Belgische zand.

Coldenhoff behaalde zijn eerste podium sinds Lommel 2017, toen het volledige podium door KTM-coureurs werd bezet. De crosser uit Best werd in beide manches derde en mocht zo het ereschavot op. De zege ging naar Tim Gajser, voor Romain Febvre. Brian Bogers reed twee sterke manches maar miste de top-tien net. Dat had vooral te maken met een slechte start in de eerste manche. In de tweede manche eindigde hij als negende. Micha-Boy de Waal (Wijk en Aalburg) werd achttiende in de einduitslag van de MXGP, Lars van Berkel (Veghel) twintigste.

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.