Volledig scherm
Keshun Sherrill op archiefbeeld © fotoburo bolsius/jan zandee

New Heroes deelt een stevige dreun uit in eerste duel halve finale: 63-89-winst op Landstede

Het zou een ‘close game’ worden, had New Heroes-coach Ivica Skelin voorspeld voorafgaand aan de eerste wedstrijd van de halve finale met Landstede in de play-offs om de landstitel basketbal. Net zoals alle vier de confrontaties tussen de Zwolse en de Bossche ploeg in de competitie dat waren geweest.

Maar daar kwam niets vanuit donderdagavond in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Vooral door een heel sterk gespeelde tweede helft won New Heroes met ruime cijfers: 63-89.

In de eerste helft leek het er nog niet op dat New Heroes zo uit zou gaan halen. Na een krappe voorsprong na het eerste kwart (17-19) stond er bij rust een 33-31-achterstand op het scorebord na een matig tweede kwart (16-12).

Na rust startte New Heroes furieus. Keshun Sherrill maakte drie driepunters op rij en deed de ploeg zo uitlopen tot 33-40. Door scores van Vernon Taylor, Johathon Williams en Payton Henson werd het 33-45, voordat Landstede pas na vier minuten zijn eerste score van de tweede helft liet aantekenen.

New Heroes sloeg aanvankelijk een gat van 13 punten, maar zag Landstede vlak voor het slotkwart toch weer aanhaken: 53-61.

In het slotkwart (10-28!) maakte de Bossche formatie definitief korte metten met de tegenstander, waarna de 63-89-eindstand op het scorebord belandde.

New Heroes neemt daardoor een 1-0-voorsprong in de best of five-halve finale met Landstede. Komende zaterdagavond wacht in Den Bosch om 20.00 uur de tweede wedstrijd.

Topscorer en uitblinker aan Bossche zijde was Keshun Sherrill met 24 punten, waarbij vijf driepunters. Vernon Taylor was goed voor 16 punten en Jessey Voorn voor 13.