Volledig scherm
New Heroes in een eerdere wedstrijd tegen Landstede.

New Heroes dubbelt BAL

New Heroes heeft ook de tweede thuiswedstrijd van 2019 gewonnen. Basketball Academie Limburg werd met ruime cijfers verslagen: 80-39.

New Heroes begon zonder de gespaarde center Nick Oudendag en nieuwkomer Vernon Taylor, die zijn nieuwe ploeg wel van dichtbij zag winnen. De vervanger van Devon van Oostrum werd voorgesteld aan het publiek in de Maaspoort en hielp een handje mee tijdens de warming-up.

Waar Den Bosch in de eerste minuten nog wat onwennig oogde in aanvallend opzicht, gaf het geen kansen weg. Scores van BAL waren zeldzaam en toen het ook aanvallend begon te lopen bij New Heroes was het verschil snel gemaakt. Zo werd er gerust met een 41-14 stand.

Darrell Davis kreeg in zijn tweede wedstrijd in Bossche dienst een flinke dosis speeltijd . De tactiek van coach Ivica Skelin leek te werken. Want na aantal mindere momentjes ontdooide Davis en het aanwezige publiek. Een alley oop van de nieuwkomer op aangeven van Keshun Sherrill zette zijn wedstrijd vlak voor rust in gang.

In de tweede helft werden spelers als Sherrill, Jonathon Williams en Jessey Voorn enigszins gespaard. Toch werd er nog prima gescoord, al kwam de ploeg uit Weert ook wat meer aan scoren toe. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met als eindstand 80-39.