Volledig scherm
Anthony Marshall (links) eerder dit seizoen in actie tegen Landstede Zwolle. © New Heroes

New Heroes gaat op zoek naar vervanger voor langdurig geblesseerde Anthony Marshall

Aan Jos Frederiks hoef je niet uit te leggen wat Anthony Marshall op dit moment doormaakt. De technisch manager van New Heroes scheurde zelf tijdens zijn actieve carrière als basketballer ook ooit zijn achillespees af, zoals zijn pointguard nu is overkomen.

,,En dan lig je er dus gewoon een maand of negen uit", weet Frederiks. Einde seizoen dus voor Marshall en einde periode bij New Heroes. Want hoe hard dat ook mag zijn, de Bossche club gaat natuurlijk niet verder met een speler met een aflopend contract die de eerste helft van volgend seizoen ook nog geblesseerd is.

,,Het is voor die jongen nog erger dan voor ons", zegt Frederiks. ,,Als het tegenzit is dit voor hem misschien wel einde carrière."

Knieblessure
Marshall liep in zijn tijd bij Leuven al een zware knieblessure op. Volledig hersteld kwam hij deze zomer over naar New Heroes. ,,Alle tests wezen uit dat hij weer helemaal fit was", aldus Frederiks.

Bij een ongelukkige botsing raakte de 26-jarige Amerikaan tijdens dit seizoen geblesseerd aan zijn andere knie. Daarvan was hij net hersteld, toen het zaterdag in de gewonnen uitwedstrijd tegen BAL in Weert (61-88) weer mis ging. Bij een val scheurde Marshall zijn achillespees af.

Komende donderdag wordt hij geopereerd in het St. Annaziekenhuis in Geldrop. Daarna begint een lange revalidatie.

Vervanger
Voor New Heroes komt het afhaken van de pointguard ook bijzonder slecht uit, op het moment dat de beslissende fase van de competitie ingaat. ,,Als het kan willen we heel graag een vervanger voor hem halen. We hebben ook een lijstje met spelers, maar het is de vraag of die in deze fase van het seizoen beschikbaar zijn", zegt Frederiks.

De Bossche club is zich op dit moment druk aan het oriënteren, aldus de technisch manager. ,,En als we een passende oplossing vinden, zullen we zeker een nieuwe speler aantrekken. Hopelijk weten we die snel te vinden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement