Afgelopen seizoen was het laatste in Den Bosch onder de naam New Heroes.
Volledig scherm
Afgelopen seizoen was het laatste in Den Bosch onder de naam New Heroes. © Robert Verboon

New Heroes gaat verder als Heroes Den Bosch

Groot basketbalnieuws in De Maaspoort woensdagmiddag. New Heroes is niet meer. De Bossche basketbalclub gaat voortaan door het leven als Heroes Den Bosch.

Niet omdat het nieuwe er nu wel af is, maar omdat de club af wil van steeds wisselende clubnamen die afhankelijk zijn van de steeds wisselende hoofdsponsors. Clubeigenaar Bob van Oosterhout zei dat aan het eind van vorig seizoen al tegen Brabants Dagblad: ,,We willen naar een vaste clubnaam met vaste clubkleuren voor de herkenbaarheid en uitstraling van onze club."

Wat dat betreft spiegelt New Heroes - sorry - Heroes Den Bosch zich graag aan de grote basketbalconcurrent in Groningen. Die club heet sinds enkele jaren Donar en heeft de sponsoraanduidingen uit de clubnaam geschrapt.

Financiële basis 

In Den Bosch gebeurt dat nu ook. Zoals dit voorjaar al bekend werd stopt het onlinetrainingsbedrijf New Heroes na drie seizoenen als hoofdsponsor van de basketbalclub. Gevolgen voor de club heeft dat niet, liet Van Oosterhout toen al weten. Die heeft zich inmiddels verzekerd van een stevige financiële basis met een groep geldschieters. De club kondigt nu ook aan binnen afzienbare tijd nog meer bekend te maken over 'de renovatie van het eigen sponsorhuis’, maar vooruitlopend daarop werd woensdag alvast de nieuwe  vaste clubnaam gepresenteerd. 

Die eert, zo stelt de club, het roemruchte verleden en de vele basketbalhelden van de recordlandskampioen basketbal. Daarnaast verwijst de naam volgens de club ook naar de beroemdste Bosschenaar aller tijden: Jheronimus Bosch.

De nieuwe clubkleuren worden rood en blauw waarmee verwezen wordt naar de twee meest succesvolle periodes in het Bossche basketbal, die van Nashua Den Bosch (blauw) en die van EiffelTowers (rood). 

Het nieuwe clublogo van Heroes Den Bosch.
Volledig scherm
Het nieuwe clublogo van Heroes Den Bosch. © Heroes Den Bosch