Volledig scherm
Thomas van der Mars, hier in actie voor Oranje, speelt de komende drie seizoenen voor New Heroes. © Foto: SCS/Sander Chamid

New Heroes haalt international Thomas van der Mars binnen

New Heroes heeft zich voor de komende seizoenen versterkt met Thomas van der Mars. De 38-voudige international van Oranje tekent een contract dat hem tot 2022 aan de Bossche basketbalclub verbindt.

Voor Van der Mars wordt New Heroes zijn eerste club in de Nederlandse eredivisie. De 28-jarige center speelde in zijn profloopbaan tot dusver alleen in het buitenland.

Van der Mars doorliep de opleiding van Canarias Basketball op de Canarische Eilanden en speelde daarna college basketball in de Verenigde Staten bij de University of Portland. Later was hij actief in Griekenland en Estland. Afgelopen seizoen kwam de in Gouda geboren Nederlander uit voor het Belgische Okapi Aalstar.

Kaliber

Technisch manager Roel van de Graaf van New Heroes is bijzonder ingenomen met het vastleggen van Van der Mars.  ,,Elke topclub streeft ernaar om spelers van het kaliber van Thomas vast te leggen. Het stemt ons dan ook enorm trots dat hij dusdanig in ‘ons project’ gelooft dat hij zich zo stevig committeert. In het Nederlandse basketbal is het niet vanzelfsprekend om direct voor drie seizoenen te tekenen. Met het contracteren van Thomas vullen we binnen het team een van de sleutelposities voor de komende jaren in”, aldus Van de Graaf.

Moois

Van der Mars verklaart de Nederlandse competitie in het buitenland altijd gevolgd te hebben. ,,Op basis van mijn eigen gevoel en wat ik van mede-internationals hoor ben ik ervan overtuigd dat er iets moois aan het ontstaan is in De Maaspoort. Ik ben in de bloei van mijn carrière en heb er enorm veel zin om mijn stempel te drukken op de verdere groei van het Bossche basketbal.”