Volledig scherm
Lachende gezichten bij New Heroes, waar de eigenaren Bob van Oosterhout (links) en Jos Frederiks (rechts) de nieuwe aanwinst Nick Oudendag flankeren.

New Heroes haalt Nick Oudendag binnen

DEN BOSCH - New Heroes heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De Bossche basketbalploeg verzekerde zich voor de komende twee jaar van de diensten van Nick Oudendag.

De 2.10 meter lange center komt over van Landstede Zwolle waar hij zich afgelopen seizoen door zijn strijdlustige manier van spelen ontpopte tot publiekslieveling. 

Voor zijn tijd in Zwolle speelde de inmiddels 30-jarige Oudendag voor Matrixx Magixx, Den Helder Seals, Omniworld Almere, Antwerp Giants, Zwevezele, Rotterdam, ETB Wohnbau en Aurore de Vitre.

Vierde speler
Oudendag is de vierde speler die New Heroes vastlegt voor het nieuwe seizoen. Eerder tekenden Kees Akerboom, Stefan Wessels en Maarten Bouwknecht al bij.

Technisch manager Jos Frederiks is zeer content met de komst van Oudendag. ,,Nick is in alles een ‘warrior’. Hij weet wat er gevraagd wordt om wedstrijden te winnen; een karaktertrek die we graag aan het nieuwe team toevoegen. Met zijn 2.10 meter is hij een enorme ‘presence in the bucket’ zoals de Amerikanen dat mooi zeggen", zegt Frederiks. 

Indruk
De speler zelf heeft er bewust voor gekozen om Landstede, afgelopen seizoen nog verliezend finalist in de play-offs, te verruilen voor New Heroes. ,,Ik ben al een poos onder de indruk van de organisatie die Bob van Oosterhout en Jos Frederiks in Den Bosch aan het bouwen zijn. Mijn gevoel zegt dat hier de basis wordt gelegd om titels te veroveren en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik kan niet wachten om vanaf dag één te strijden voor het kampioenschap en de beker”, aldus Oudendag.