Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

New Heroes haalt Zweeds talent Elijah Clarance binnen

New Heroes heeft zich versterkt met de Zweedse international Elijah Clarance. De 21-jarige combo guard komt op huurbasis over van het Duitse Fraport Skyliniers.

Clarance kroonde zich vorig jaar op het EK onder 20 tot topscorer met gemiddeld 22,4 punten per wedstrijd.  De 1,93 meter langer speler speelde eerder college basketball bij Illinois State.

Samenwerking

Technisch manager Roek van de Graaf van New Heroes is erg te spreken over zowel de speler als de samenwerking met Fraport Skyliners: ,,Ten eerste halen we met Elijah een speler binnen waar de fans van gaan genieten. Hij is atletisch, heeft scorend vermogen en veel potentie om door te groeien. Ten tweede laten we zien dat Den Bosch een plek is waar spelers zich onder prima omstandigheden kunnen door-ontwikkelen. In eerste instantie Nederlands talent, maar zeker ook spelers van over de grens. Dit past bovendien bij de koers die we de komende jaren meer en meer willen gaan volgen.”

,,Ik pak deze kans met beide handen aan’’, zegt Clarance zelf. ,,Het is een geweldig vooruitzicht om als speler meer verantwoordelijkheid te krijgen bij een club als New Heroes. Ikzelf en Fraport Skyliners zijn van mening dat dit de perfecte plek is om de volgende stap te zetten in mijn carrière.”  

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.