Volledig scherm
Payton Henson op archiefbeeld © New Heroes

New Heroes hard onderuit in ‘onbelangrijke’ klassieker

Van topvorm was zaterdagavond geen sprake bij New Heroes Basketball. De ploeg uit Den Bosch werd op bezoek bij competitieleider Zorg en Zekerheid Leiden op een zware nederlaag getrakteerd. Het werd 89-59.

In een klassieker die nergens meer over ging, Leiden zal als nummer één eindigen, New Heroes als nummer drie, was het thuisspelende Zorg en Zekerheid een maatje te groot voor de Bosschenaren. In geen van de vier kwarten kon New Heroes zijn stempel drukken. Na een defensief tweede kwart, waarin beide ploegen niet tot twintig punten konden komen, liep Leiden in de tweede helft hard weg.

Een lichtpuntje bij Den Bosch was het sterke spel van Payton Henson, die tot 21 punten kwam en daarmee topscorer werd. Ook Jonathon Williams scoorde nog aardig met vijftien punten. De scores bij de rest van de spelers vielen echter flink tegen. Met name van achter de driepuntlijn (vier scores uit 22 pogingen), liep het voor geen meter en werd de geblesseerde Vernon Taylor node gemist.

Toen in de tweede helft er ook nog eens slapjes werd verdedigd, had de thuisploeg vrij spel en liep deze gemakkelijk uit. Mocht New Heroes Leiden nog eens tegenkomen in de play-offs, wat dan in de finale zou moeten gebeuren, zal het echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Overigens zal Taylor er dan vermoedelijk wel weer bij zijn. De Amerikaan wordt voornamelijk aan de kant gehouden om hem te sparen. Met oog op die play-offs.