Volledig scherm
Jonathon Williams speelt komend seizoen in de kleuren van New Heroes. © New Heroes

New Heroes heeft met Jonathon Williams eerste Amerikaan voor nieuwe seizoen binnen

New Heroes heeft zijn eerste Amerikaanse speler voor het nieuwe seizoen vastgelegd. De 28-jarige Jonathon Williams maakt de overstap naar de Bossche basketbalclub.

De 1,98 meter lange forward kwam afgelopen seizoen nog uit voor de Hamburg Towers, op het tweede niveau in Duitsland. Daarvoor speelde Williams voor de Kirchheim Knights, waar hij in het seizoen 2016/2017 topscorer werd van de Duitse Pro A.

Frederiks
Technisch manager Jos Frederiks van New Heroes reageert opgetogen op de komst van Williams: ,,Met Jonathon halen we een gelouterde forward in huis die weet wat er nodig is om te winnen. Zijn ervaring in Duitsland gaat ons zeker helpen en met het oog op ons Europese avontuur is dat meer dan welkom. Jonathon is een sterke forward die zowel op de 3 als de 4 goed uit de voeten kan en scorend vermogen brengt."

Richmond
De 102 kilogram zware Amerikaan groeide op in het Californische Richmond en speelde basketbal bij het City College van San Francisco en het Wagner College in de staat New York. Nadat hij in 2013 niet gedraft werd voor de NBA trok hij naar Duitsland waar hij achtereenvolgens voor SC Itzehoe (2014/2015), Hamburg Towers (2015/2016), Kirchheim Knights (2016/2017) en opnieuw Hamburg Towers (2017/2018) speelde. 

Ervaring
Met Williams haalt New Heroes de zo gewenste Amerikaanse speler met ervaring binnen. Frederiks liet al eerder weten dat de club naar een of twee Amerikaanse routiniers zocht en niet alleen maar 'rookies' van de andere kant van de Atlantische Oceaan wilde.

Williams is de derde nieuwkomer bij de Bossche ploeg voor het nieuwe seizoen. Eerder werden Jessey Voorn (van ZZ Leiden) en Roel Aarts (van BAL Weert) als vastgelegd. Daartegenover staat het vertrek van de gestopte Kees Akerboom, Pim de Vries en Kevin Bleeker.