New Heroes in wachtkamer na zwaarbevochten winst in Bulgarije

videoEven leek er een sensatie in de maak, maar uiteindelijk redde New Heroes het dinsdagavond toch niet in Botevgrad. De Bossche ploeg won de uitwedstrijd tegen BC Balkan weliswaar met 66-68, maar dat was niet genoeg om het verlies uit de thuiswedstrijd van vorige week (76-86) te compenseren.

Daardoor gaat BC Balkan naar de groepsfase van de FIBA Europe Cup en moet New Heroes afwachten of het na de wedstrijden van woensdagavond tot de drie 'lucky losers' zal behoren die zich ook kwalificeren.

Na een eerste helft die met 34-31 in Bulgaars voordeel werd afgesloten, zag New Heroes dinsdagavond in het derde kwart plots het licht. Met een run van 2-15 werd de nadelige marge uit de thuiswedstrijd helemaal weggevaagd: 36-46.

Maar nog voor het einde van het derde kwart was BC Balkan weer dichterbij geslopen: 49-56. In het slotkwart streed New Heroes voor wat het waard was, maar de marge van tien punten werd niet meer opnieuw bereikt.

Uiteindelijk kwam Balkan nog heel dichtbij, maar boekte de Bossche ploeg nog net een verdiende overwinning: 66-68. Nu is het afwachten wat die woensdagavond waard blijkt.

Volledig scherm
Devon van Oostrum in actie tegen BC Balkan. © FIBA