Volledig scherm
Keshun Sherrill. © Robert Verboon

New Heroes laat Landstede in leven en verliest in de Maaspoort

Landstede Zwolle heeft de stand in de halve finale van de Dutch Basketball League gelijk getrokken. Op bezoek bij New Heroes waren de Zwollenaren net iets sterker. Het op en neer golvende duel eindigde in 67-75.

In het eerste kwart was het van beide kanten sterk verdedigen wat de scores laag hield. Met een 11-15 stand viel er nog niet veel te juichen in Den Bosch. Het aantal gemakkelijke driepunters dat Landstede kon maken, kwam New Heroes niet te boven.

In het tweede bedrijf begon New Heroes matig, maar herpakte het zich in de slotfase. Na even te zijn gedubbeld (15-32), kwam de thuisploeg terug tot . Vooral het werk van Stefan Wessels, die heerste in de lucht met drie rebounds waaruit scores volgden, zorgde ervoor dat Landstede in zicht bleef.

Verkeerde keuze

In het derde kwart begon New Heroes waanzinnig slecht en stond het al snel weer op 15 punten achterstand. Toch zou het dankzij sterk spel van Amerikanen Vernon Taylor en Keshun Sherrill weer dichterbij komen. Bij het ingaan van het laatste bedrijf stond het 53-58.

Ook in het laatste kwart ging het op en neer. Toch maakte de thuisploeg steeds weer de verkeerde keuze als het dichterbij kwam. Zwolle bleef juist scoren en beloonde zichzelf zo voor een sterke gedisciplineerde wedstrijd. Waar veel spelers van New Heroes bleven zoeken naar de individuele scores, liet Landstede zich niet van de wijs brengen.