Volledig scherm
Anthony Marshall, hier eerder dit seizoen in actie tegen ZZ Leiden, was zaterdagavond in Rotterdam de topscorer van New Heroes. © Pim Dikkers

New Heroes ontsnapt in Rotterdam

Drie kwarten lang leek er zaterdagavond niets aan de hand voor New Heroes in de uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam. Maar in de laatste tien minuten slonk de Bossche voorsprong, die maximaal 28 punten was geweest, plotseling in hoog tempo. Uiteindelijk kwam New Heroes met de schrik vrij: 81-91-winst.

Rotterdamse agressie, Bossche passiviteit en een hoop gedoe rondom de onwillige schot- en tijdklok zorgden voor de niet meer verwachte inhaalrace van de thuisclub. Dichterbij dan 8 punten kwam Rotterdam (op 79-87) echter niet meer in de turbulente slotfase. New Heroes trok de winst over de eindstreep.

Makkelijk avondje
Lange tijd leek het een makkelijk avondje te worden voor de Bossche ploeg, waar Marcel Aarts door de blessures van Stefan Wessels en Kevin Bleeker zijn rentree maakte. Na tien minuten leidde New Heroes met 17-27. Bij rust was de voorsprong opgelopen tot 25-43.

De maximale marge werd bereikt in het derde kwart: 41-69. Daarna begon het terugknokken van Rotterdam. Bij het begin van het vierde kwart was het 49-70. 

Topscorer
De topscorer aan Bossche zijde was Anthony Marshall met 20 punten. Norville Carey was goed voor 16 punten en Mike Miklusak voor 15. Bij Rotterdam zorgde uitblinker Michael Madanly voor 24 en Ordane Kanda voor 22 punten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement