Volledig scherm
Keshun Sherrill. © Orange Pictures

New Heroes op achterstand in halve finale

In een meeslepende wedstrijd is New Heroes dinsdagavond op een 2-1-achterstand gekomen in de halve finales van de play-offs om de landstitel basketbal. De Bossche ploeg verloor in Zwolle met 76-68 van Landstede. Het definitieve verschil werd pas in het laatste kwart gemaakt. Bij rust was de stand tussen beide ploegen, die allebei de eerste uitwedstrijd hadden gewonnen, nog volledig gelijk: 34-34.

In het derde kwart liep New Heroes aanvankelijk uit naar een kleine voorsprong van 39-45, maar Landstede walste daar met een 11-0-run overheen naar 50-45. Vlak voor het einde van het kwart haakte New Heroes nog even aan op 52-51, maar door een driepunter van uitblinker Sherron Dorsey-Walker in de buzzer ging Landstede toch met vier punten voorsprong (55-51) het slotkwart in.

Daarin wist New Heroes nooit meer langszij te komen. De Bossche ploeg bleef nog lang in het spoor van de thuisclub, maar in de slotfase sloeg Landstede het definitieve gat. Grote man bij de Zwolse ploeg was Dorsey-Walker met 26 punten, waarbij zes rake driepuntsschoten.

Beslissende match

Bij New Heroes was Jonathon Williams topscorer met 18 punten, gevolgd door Keshun Sherrill met 14 en Vernon Taylor met 12. De Bossche ploeg moest het dinsdag stellen zonder de geblesseerde Payton Henson. Bovendien moest captain Stefan Wessels er al vroeg in het laatste kwart af met zijn vijfde persoonlijke fout.

Komende donderdag wacht in De Maaspoort wedstrijd vier uit de halve finale-serie. New Heroes moet daarin proberen de stand gelijk te trekken om er nog een vijfde en beslissende match uit te slepen. Als dat lukt, dan vindt die vindt komende zaterdagavond plaats, in Zwolle.