Volledig scherm
New Heroes won dinsdag in het Bulgaarse Botevgrad nog met 66-68 van BC Balkan. © FIBA.com

New Heroes toch verder in FIBA Europe Cup

New Heroes speelt dit seizoen toch in de groepsfase van de FIBA Europe Cup. De Bossche basketploeg bleek woensdagavond tot de drie 'lucky losers' te behoren, toen alle kwalificatiewedstrijden erop zaten.

Die drie 'beste verliezers' van de kwalificatieduels zijn, samen met alle winnaars, geplaatst voor het hoofdtoernooi. New Heroes dolf eerder in twee wedstrijden het onderspit tegen het Bulgaarse BC Balkan.

Vorige week werd er in Den Bosch met 76-86 verloren, dinsdag werd er in Bulgarije met 66-68 gewonnen. New Heroes kwam daarmee op een saldo van -8 en dat bleek precies genoeg om de groepsfase van de Europe Cup te halen.

Hakken over de sloot
Van de andere verliezers deden alleen het Bulgaarse Rilski Sportist (-4) en het Oekraïense Dnipro -(7 )het beter. Keravnos uit Cyprus kwam ook tot -8, maar had in de twee kwalificatieduels beduidend minder scores dan New Heroes. De Bosschenaren zijn daardoor met de hakken over de sloot verder.

Naast New Heroes komen er dit seizoen nog twee Nederlandse ploegen uit in de FIBA Europe Cup. Ook Donar Groningen en ZZ Leiden zitten in het hoofdtoernooi.

Loting
Donderdag wordt door loting bepaald in welke groep van het hoofdtoernooi New Heroes terecht komt en welke tegenstanders de Bossche ploeg treft.