Volledig scherm
Dylan van Minde (11) aan de bal. © Beeld Werkt

Nieuwe club voor HC Tilburgers Van Minde en LePage

Dylan van Minde en Adam LePage verruilen het HC Tilburg-tricot voor het tenue van Zwart-Wit uit Breda. De middenvelders spelen in ieder geval komend seizoen in de nieuwgevormde Promotieklasse.

Door de vier versterkingen die HC Tilburg de afgelopen periode presenteerde, dreigen Van Minde (24) en LePage op het tweede plan te geraken. Voor de Brit, afkomstig van het eiland Guernsey, de voornaamste reden om te vertrekken bij de nummer acht van de hoofdklasse. ,,Ik word in augustus 27 jaar. Heel veel jaren heb ik niet meer te hockeyen. Ik wil meer uit mijn carrière halen en dan heb ik niet genoeg aan 20 of 25 minuten per wedstrijd."

Teleurstelling

Of hij zijn verblijf bij HC Tilburg als een teleurstelling ziet? ,,Een beetje wel, om eerlijk te zijn. Mijn doel was om langer dan één jaar te blijven en in de hoofdklasse te spelen. Maar wie weet, keer ik terug met Zwart-Wit of bij een andere club."

De kersverse Schots international – afgelopen weekend maakte hij zijn debuut – kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ,,Qua niveau is het een stap terug. Dat moet ik accepteren. Maar we hebben een sterke ploeg en gaan voor het linker rijtje.”