Jean van Erp.
Volledig scherm
Jean van Erp. © Joris Buijs / Beeld Werkt

NK driebanden: ontmoetingen in kwartfinales bekend

In de kwartfinales van het NK driebanden staan twee ontmoetingen op het programma die tijdens de poulefase ook al plaatsvonden. Jean van Erp uit Heeswijk Dinther en neemt het wederom op tegen Tiburger John Tijssens, ook Barry van Beers en Raimond Burgman gaan op herhaling zaterdagavond.

Van Erp verloor zaterdagmiddag zijn laatste groepswedstrijd, maar hij kwam er mee weg. In zijn poule eindigden drie spelers met vier punten; alleen de beste twee mochten naar de kwartfinales. Hagenaar Jeffrey Jorissen versloeg Van Erp, maar onvoldoende ruim om tot de laatste acht door te dringen: 40-35 in 26 beurten. Op de andere tafel won Tilburger John Tijssens namelijk van Huub Wilkowski (40-37/33) en daardoor mag Tijssens verder. 

Dongenaar Jack Wijnen werd eerder op de dag  al uitgeschakeld. In een onderling duel met Amsterdammer Frans van Schaik om een plek in de kwartfinale ging hij met 35 - 40 onderuit in 27 beurten. De andere wedstrijd in deze poule A ging tussen Dick Jaspers uit Sint-Willebrord en Roland Uijtdewillegen uit Veldhoven. Jaspers had al twee keer gewonnen, Uijtdewilligen twee keer verloren. Toch werd het geen grote uitslag. Jaspers won uiteindelijk wel, met 40-38 in 25 beurten.

Van de Ven verder

In poule D is de enige vrouwelijke deelnemer van het NK, Thérèse Klompenhouwer er niet in geslaagd zich te plaatsen bij de laatste acht. Na een nederlaag en een overwinning mocht ze zeker niet verliezen van Harrie van de Ven uit Bergeijk. Dat gebeurde wel: 34-40 in 31 beurten. Samen met de ongeslagen Van de Ven gaat Dave Christiani uit Bemmel naar de kwartfinales. Hij versloeg Nijmegenaar Martien van der Spoel met 40-27 in 26 beurten.

De kwartfinales:
19.30 uur:
Jean van Erp - John Tijssens, Dick Jaspers - Dave Christiani,
21.00 uur: Raimond Burgman - Barry van Beers, Harrie van de Ven - Frans van Schaik.