Volledig scherm
De genomineerden voor de Mariska Lips Award 2019, vlnr Maarten Schut, Joann Leijten en Julia van Dijk. © Toin Damen

Nominaties Mariska Lips Award 2019 bekend

Voetballer Maarten Schut (16), kunstschaatsster Julia van Dijk (13) en tennisster Joann Leijten (13) zijn de genomineerden voor de Mariska Lips Award 2019. Op vrijdag 13 december wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt tijdens het Sportgala in Theaters Tilburg.

Met de Mariska Lips Award wordt jaarlijks de meest talentvolle sporter die is verbonden aan de Topsportopleiding Tilburg (in het Willem II College) in het zonnetje gezet. Mariska Lips was een talentvolle amazone toen ze in 2003 op 14-jarige leeftijd overleed na een val van haar paard. 

Maarten Schut is keeper bij Willem II Onder 17 en heeft er een contract. In een goede afloop van zijn eindexamenjaar op de havo heeft hij vertrouwen. ,,Studeren gaat goed samen met zes keer in de week trainen en op zaterdag een wedstrijd.”

Julia van Dijk is kunstschaatsster. Ze zit in 2-havo en schaatst bij Drechtsteden Dordrecht en staat wekelijks zo'n 22 uur op het ijs.  Al vier keer was ze tweede van Nederland in haar leeftijdscategorie. 

Joann Leijten is tennisster en traint twaalf uur per week bij Tennisschool Gijs in Goirle. het winnen van het Junioren Tour-toernooi in Rotterdam bij de meisjes tot en met 12 jaar.  De Boxtelse is leerling van 2-Gymnasium.