Hockeyster Yibbi Jansen uit Gemonde is op dreef bij SCHC en hoopt dit weekend ten koste van Amsterdam de finale te bereiken van de play-offs.
Volledig scherm
PREMIUM
Hockeyster Yibbi Jansen uit Gemonde is op dreef bij SCHC en hoopt dit weekend ten koste van Amsterdam de finale te bereiken van de play-offs. © Bart Scheulderman/Pro Shots

Nooit scoorde iemand vaker voor SCHC in een seizoen dan koelbloedige Yibbi Jansen

De hockeysters van SCHC wonnen het eerste duel van de halve finale om de Nederlandse titel na shoot-outs van Amsterdam. Yibbi Jansen (22) gaf het goede voorbeeld door de eerste direct te maken. Zoals ze heel het seizoen al in dit soort situaties koelbloedig is.

  1. Fraai kunststuk van debutant BE’79 door direct play-offs in te stappen

    Fraai kunststuk van debutant BE’79 door direct play-offs in te stappen

    De zaalvoetballers van BE’79 leverden een waar kunststuk af door als debutant in de eredivisie meteen de play-offs te bereiken. Op de allerlaatste speeldag van de kampioenspoule moest het gaan winnen bij directe concurrent HV/Veerhuys, dat vooraf evenveel punten had dan de Berkel-Enschotse formatie. Dat deed de ploeg van coach Jeroen Hakkens met de hakken over de sloot, 5-6. Een gelijkspel had, gezien de eerdere uitslagen in de najaarscompetitie, niet volstaan.