Volledig scherm
Handbal © De Gelderlander stock

Olympia’89/DOS’80 zet stapje richting eredivisie

OSS - Olympia’89/DOS’80 heeft de eerste finalewedstrijd voor een plaats in de eredivisie met 25-24 gewonnen van Aristos Amsterdam. De Ossenaren gingen de rust in met een 13-10 voorsprong.

De thuisploeg leek geen last te hebben van spanning en nam na tien minuten een 4-1 voorsprong. Bij Olympia’89/DOS’80 speelde doelman Erwin van den Elzen een uitstekende wedstrijd, maar dat kon ook van zijn Amsterdamse collega worden gezegd. Ze hielden de spelers veelvuldig van scoren af.

Vertrouwen

Na rust leek de thuisploeg hun voorsprong vast te kunnen houden, maar halverwege de tweede helft raakte Van den Elzen geblesseerd. Bij de 19-16 schoot het in zijn kuit. De sluitpost werd vervangen door Rik Horbach. Even was Olympia’89/DOS’80 van slag en de Amsterdammers kwamen terug tot een doelpunt verschil. De ploeg van coach Frans van Erp wist zich te herpakken en voorkwam dat de Noord-Hollanders langszij kwamen.

,,Op basis van het wedstrijdverloop heb ik hier vrede mee”, zei Van Erp na afloop. ,,Graag had ik met een grotere marge gewonnen, maar we hadden ook kunnen verliezen. We hebben een moeilijke fase doorstaan. Volgende week verwacht ik eenzelfde wedstrijd. Uit hoeft niet lastiger te zijn dan thuis. We hebben laten zien dat we dat aankunnen. Bij onze eerste nacompetitiewedstrijd in Rotterdam bijvoorbeeld. We zijn nog steeds in de winning mood en dat geeft vertrouwen.” 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement