Ondanks nederlaag spectaculair eerste oefenpotje van Trappers

VideoOp papier een mooie eerste oefenpot, in werkelijkheid kregen de toeschouwers ook waar voor hun geld. Tilburg Trappers, de titelverdediger van Oberliga Nord, kreeg vrijdagavond de kampioen van DEL2, Bietigheim Steelers op bezoek. Het doelpuntrijke oefenduel eindigde in: 4-7.

De bezoekers uit Bietigheim, die het uitvak goed gevuld kregen ondanks de rit van ruim 500 kilometer, drukten hun klasse nadrukkelijk uit op het ijs. Steelers liet Trappers geregeld meedoen, maar een geplaatste versnelling reet de Tilburgse defensie zo nu en dan uiteen. Op zich niet gek, want de thuisploeg speelde pas zijn eerste oefenduel tegenover de derde van Steelers. Toch stond ‘maar’ een 0-1 (Tyler McNeely) op het scorebord na de eerste periode.

Heilige vuur

In de daaropvolgende twintig minuten ontbrandde in beide ploegen pas écht het heilige vuur. Ze schotelden de ruim 2.000 toeschouwers een waar doelpuntenspektakel voor; liefst zeven treffers vielen in de tweede periode. Trappers leek terug te komen via Giovanni Vogelaar (2-4) en Nardo Nagtzaam (3-4), maar amper een halve minuut later bracht Dennis Swinnen het gat terug naar twee: 3-5.

Zinderende slotperiode

Het doelpuntenspektakel zwakte in de slotperiode misschien af, het leverde geen saaie derde periode op. Hierin gebeurde van alles: van opstootjes tot slordigheden en van een knokpartij tot de 4-5 van Kevin Bruijsten. Hoe fanatiek het Tilburgse publiek ook werd: de aanmoedigingen hielpen Trappers niet langs Steelers, waarvoor Matt McKnight en Nikolai Goc de eindstand bepaalden.

Ondanks de nederlaag tegen het kwalitatief betere Steelers liet Trappers in het openingsduel van de voorbereiding zien geslepen te zijn en uit te kijken naar een nieuw seizoen waarin alleen de titel geldt.

Volledig scherm
Een moment uit de wedstrijd Tilburg Trappers - Bietigheim Steelers. © Beeld Werkt