Volledig scherm
Marcel Leijten is de hoofdtrainer bij Volley in Tilburg. © Pix4Profs / Joris Knapen

Ondanks succesvolle start is coach Leijten na drie wedstrijden alweer weg bij Volley Tilburg Dames

De wegen van Marcel Leijten en Volley Tilburg scheiden alweer na drie competitieduels. Ondanks dat Dames 1 van de Tilburgse club foutloos bleef in deze duels, werd de coach door zijn speelsters ‘bedankt’, al blijft hij voorlopig nog wel de trainingen leiden.

Joep van Iersel, voorzitter van Volley Tilburg, geeft tekst en uitleg. ,,Er was blijkbaar onvoldoende chemie tussen de spelersgroep en de coach. Daar kregen wij vorige week signalen van en toen zijn er gesprekken gevoerd.” 

Daar kwam in naar voren dat de volleybalsters graag door waren gegaan op de weg die de vorige coaches, Johan van Vliet en Joep van der Heijden, de afgelopen jaren hadden ingezet met dit team.

Leijten zelf wilde slechts kort op het einde van de samenwerking reageren. Hij gaf enkel aan dat er sprake was van ‘een onoverbrugbaar verschil in visie ontstaan over de wijze waarop het team tot succes zou moeten willen komen.’ 

Hij benadrukt dat hij zonder ruzie bij de club is vertrokken. ,,Ik sta ook nog steeds op zeer goede voet met de dames verder en zal vol belangstelling de ontwikkelingen vanaf de tribune volgen. Het is ze gegund dat ze succesvol zijn. Ik hoop dat hun route ook voldoende werkt.”

Leijten blijft voorlopig met zijn assistent Dennis Gelissen de trainingen leiden tot er een opvolger is.