Volledig scherm
Tilburg Trappers - Halle Saale Bulls Doelpuntmaker Max Hermens tegen Halle Saale Bulls © Beeld Werkt

Onwennig Trappers komt tekort tegen Iserlohn Roosters

Na elf trainingen stond voor Tilburg Trappers de eerste oefenwedstrijd op het programma. De ploeg van coach Bo Subr streed in Heerenveen om een plek in de finale van de Thialf Cup, maar Iserlohn Roosters bleek te sterk.

Een nederlaag was op voorhand voor Trappers in te calculeren. Iserlohn Roosters komt dit seizoen weer uit in de DEL, de hoogste Duitse ijshockeyklasse. De Tilburgers zingen twee toontjes lager in de Oberliga. Een goede krachtmeting voor de vice-kampioen om eens te kijken waar zij na twee weken voorbereiding stond.

Met een leegloop aan spelers en de verwelkoming van Bartek Bison en Diego Hofland kende Trappers een fiks aantal positiewisselingen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ook de selectie van de eerste tegenstander in de Thialf Icehockey Cup is flink op de schop gegaan. De onwennigheid zorgde voor rommelig spel bij beide ploegen. In de eerste periode kwam Trappers verrassend op voorsprong door Max Hermens. De forward had daarmee de eer de eerste Tilburgse treffer van het nieuwe ijshockeyseizoen te maken.

Krachtsverschil

Het kwartier pauze kwam Iserlohn goed uit. In de tweede periode werd het krachtsverschil duidelijk. Trappers bezat na de eerste periode amper de puck en kwam nauwelijks op de Duitse helft. De thuisploeg boog de achterstand daarna door treffers van Brody Sutter en Daniël Weiss (powerplaygoal) om in een voorsprong: 2-1. Ook in de derde periode bleef het eenrichtingsverkeer. Trappers wilde wel, maar was niet in staat om de DEL-club pijn te doen. Het verschil tussen de Oberliga en hoogste Duitse divisie was te groot. Uiteindelijk zette Tim Fleischer de eindstand op het scorebord: 3-1.

Werk aan de winkel voor Bo Subr. Maar daar is de voorbereiding voor. Het seizoen van Trappers begint pas in het laatste weekend van september. Er is nog voldoende tijd om aan elkaar te wennen en de perfecte puzzel te leggen, op weg naar eerherstel: de titel die Trappers afgelopen jaargang moest laten aan Landshut.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”