Volledig scherm
Ian Meierdres na het mislopen van de Oberligatitel. © Beeld Werkt

Ook goalie Meierdres blijft bij Tilburg Trappers

Ian Meierdres heeft zijn contract bij Tilburg Trappers met een jaar verlengd. De doelman komt uit de jeugdopleiding van Trappers en is sinds het begin van het  seizoen 2010/2011 eerste keus onder de lat.

,,Mijn opa maakt elk seizoen een plakboek”, aldus Meierdres. ,,Als ik daar dan samen met mijn vrouw doorheen blader, baal ik wel even. Je begint aan een seizoen om kampioen te worden. Niet de beste zijn, blijft moeilijk.”

Meierdres (30) won 34 van zijn 46 gespeelde wedstrijden, hield een keer de nul en kreeg 120 goals tegen. Toch blijft de geboren Tilburger kritisch op zichzelf: ,,Het was niet mijn allerbeste seizoen, maar we stonden wel voor de vierde keer op rij in de finale. Helaas heb ik niet op alle momenten het team kunnen helpen zoals ik wilde. De combinatie met mijn huis verbouwen maakte het zwaarder dan voorgaande jaren.’

Interesse

Er was opnieuw interesse voor Meierdres van buitenlandse clubs. ,,Maar alleen voor een DEL2-ploeg of een team op het hoogste niveau in Oostenrijk (EBEL) zou ik mijn koffers pakken. Ik heb natuurlijk wel een vrouw, kind, huis en baan. Dat ruil ik niet in voor de eerste de beste aanbieding.”

Hij is bij Trappers tevreden. ,,Deze club blijft iets speciaals. Elke keer als ik dat geelblauwe shirt over mijn schouders trek, doet dat iets met me. Vanaf augustus bouw je met 23 jongens een band op, die je in het dagelijks leven niet tegenkomt.”

Volledig scherm
Ian Meierdres in actie tegen Hannover Scorpions. © Beeld Werkt