Opvallende switch: van succesvolle trainer, naar wéér zelf terug als speler op het veld, Roy Meijs doet het
Als handbaltrainer reeg Roy Meijs (31) de successen aaneen. Maar daarvoor lonkte een schitterende carrière als speler. Hij was actief in de eredivisie en stond op de drempel van Oranje. Tot twee kruisbandblessures roet in het eten gooiden: einde spelerscarrière. Maar nu, zes jaar later, is Meijs geen trainer meer, maar wéér een speler. ,,Tot mijn verbazing had ik geen last meer van mijn knie.”
Opgegroeid in Waspik in een echte handbalfamilie en vanaf zijn vijfde was hij al ieder weekend in de sporthal te vinden. Het was een sprookje dat Roy Meijs als jonge handballer al in de eredivisie mocht gaan spelen. De ultieme droom was het spelen voor het Nederlandse handbalteam, nadat hij als jeugdspeler al bij Jong Oranje zat. Net toen hij de stap naar het grote Oranje moest gaan maken, scheurde zijn kruisband af.
Na een aantal jaar was ik er gewoon helemaal klaar mee
,,Bijna al mijn teamgenoten van toen hebben nu wel wat interlands op hun naam staan”, vertelt Meijs, voor wie het allemaal anders verliep. Na een lang herstel pakte hij de draad weer op, promoveerde een half jaar na zijn terugkeer met Tachos uit Waalwijk terug naar de eredivisie en meteen daarna scheurde ook zijn tweede kruisband.
Nooit meer pijnvrij
Hij herstelde opnieuw, maar speelde nooit meer helemaal pijnvrij. ,,Ik kon eigenlijk alleen nog maar verdedigen, omdat de belasting dan een stuk minder is. Vier keer in de week trainen waarbij je alle aanvallende oefeningen over moet slaan is natuurlijk ook niet leuk. Daarnaast bleef ik ook bij het verdedigen pijn in mijn knie houden. Na een aantal jaar was ik er gewoon helemaal klaar mee.”
Zijn carrière werd niet het sprookje waar hij op hoopte, maar dat betekende voor Meijs niet dat hij er geen nieuw handbal-hoofdstuk aan toe kon voegen. ,,Gelijk nadat ik bekendmaakte dat ik zou stoppen, werd ik benaderd om de coach van Witte Ster te worden.” De club in Waspik is waar het handballen voor Meijs begonnen is en hij bleef daar altijd betrokken als jeugdtrainer.
Het is heerlijk om gewoon weer op het veld te staan
Het werd een succesverhaal. In vier jaar tijd promoveerde de ploeg twee keer. ,,Toch is het altijd gek geweest om dan trainer te zijn van jongens waar je vroeger zelf mee gespeeld hebt. Vrienden, waarmee ik buiten het handbal ook veel optrek, moest ik ineens vertellen wat ze in het veld wel en niet goed deden”, blikt hij terug.
Redding
Na de succesperiode stopte hij als trainer en kwam de coronaperiode daarbij. Meijs kreeg ineens veel meer vrije tijd en daar wilde hij het beste van maken. ,,Je zou best wel kunnen zeggen dat de coronaperiode mijn redding is geweest. Ik wilde een beetje fit blijven en uit verveling ben ik eigenlijk weer eens gaan hardlopen. Ik merkte toen tot mijn eigen verbazing dat ik daarbij helemaal geen last meer van mijn knie kreeg. Ik heb toen gelijk tegen de spelers gezegd dat ik het in het volgende seizoen weer wilde proberen.”
,,Wonder boven wonder gaat ook het handballen weer helemaal goed. Natuurlijk zijn er af en toe kleine pijntjes, maar zelfs aanvallend doe ik weer volledig mee. Het is heerlijk om gewoon weer op het veld te staan", vertelt hij over zijn terugkeer binnen de lijnen bij Witte Ster.
Zes jaar keek hij vanaf de kant toe, maar Roy Meijs is eindelijk weer handballer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUM
MOP komt één doelpunt tekort voor promotie naar hoofdklasse in de zaal: ‘Hebben aangetoond het te verdienen’
Wat zag het er goed uit voor de zaalhockeysters van MOP. De eerste twee wedstrijden in de promotie-degradatiegroep werden zondag glansrijk gewonnen. De hoofdklasse gloorde. Maar op één doelpunt verschil greep de ploeg van Mark Dekker alsnog mis. -
PREMIUM
Als Elsemieke van Maaren zelf niet kan winnen, dan geniet ze toch gewoon van Schrobbelèr met haar ploeg
Elsemieke van Maaren keek samen met ploeggenoot Merel Bosma naar de prijsuitreiking. Zelf de schaatsmarathon van Tilburg winnen, zat er niet in voor de Zuilichemse, maar het doel van de ploeg was wel gehaald. Teamgenoot Ineke Dedden stond als winnares op het hoogste plekje van het podium. -
PREMIUM
Ook in het amateurvoetbal vinden wintertransfers plaats: wat zijn de regels?
PSV zag Cody Gakpo vertrekken, Ajax kocht een nieuwe keeper. Maar ook in het amateurvoetbal vinden transfers halverwege het seizoen plaats. Zo kreeg vierdedivisionist Halsteren twee versterkingen en presenteerde ook grootmacht Baronie een nieuwe aanwinst. Hoe zit dat? Zes vragen over wintertransfers. -
Hockeysters MOP Zuid-Nederlands districtskampioen in de zaal
De hockeysters van MOP hebben in de zaalcompetitie tijdens de finale van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen flink wat liters zelfvertrouwen getankt.
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
-
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Bosschenaar Maikel Scheffers verliest finale Australian Open
Maikel Scheffers heeft de finale van de Australian Open verloren. Samen met zijn partner Robin Spaargaren werd er met 1-6 2-6 verloren van het Britse duo Hewett en Reid.