Volledig scherm
© BD / Peter van Huijkelom

Osse hockeyers slepen beslissingswedstrijd uit het vuur om promotie naar overgangsklasse

In een bloedstollend spannende wedstrijd zijn de hockeyers van MHC Oss er in geslaagd om via shoot-outs een derde wedstrijd af te dwingen tegen Rood-Wit om promotie naar de overgangsklasse. In de reguliere speeltijd stond het 3-3 (1-2). 

Wie anders dan Bas Campbell zette zijn ploeg in de eerste helft op het juiste spoor met de openingstreffer. Tot ontsteltenis van het massaal toegestroomde thuispubliek kwamen de gasten al snel langszij via een strafbal. Even later pakten ze ook de voorsprong. Vlak na de pauze werd het eerst nog erger met een snelle 1-3 van Rood-Wit voordat Oss aan een indrukwekkende inhaalrace begon.

Bob Berens zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer. Bijna scoorde Oss ook meteen de gelijkmaker, maar die werd ternauwernood voorkomen door de Noord-Hollanders. De Ossenaren bleven aandringen en voor een laatste wanhoopsoffensief werd ook keeper Geert Schoonbergen naar de kant gehaald. Met resultaat. Drie minuten voor tijd schoot Campbell uiteindelijk de belangrijke gelijkmaker binnen met een verwoestende backhand nadat de strafcorner van Oss mislukt was.

Het leidde tot groot gejuich van het thuispubliek. Desondanks hadden de fans van Oss weinig vertrouwen in een goede afloop van de shoot-outs. Schoonbergen toonde dit seizoen al eerder aan een goede shoot-out-keeper te zijn en dat liet hij nog maar eens zien tegen Rood-Wit. Hij stopte er drie, waarna Campbell Oss de zege bezorgde.

,,Ik ben trots op de ploeg dat ze zoals al vaker dit seizoen op basis van discipline en karakter in de tweede helft veerkracht hebben getoond”, reageert Oss-trainer Robbert Wuisman die na dit seizoen naar Helmond vertrekt. ,,Nu moet iedereen vanavond op tijd naar bed zodat we er morgen weer staan.”