Volledig scherm
Loek van Mil. © roy lazet

Oud-honkballer Loek van Mil (34) uit Oss plotseling overleden

Loek van Mil uit Oss is gisteren op 34-jarige leeftijd overleden. Van Mil speelde als prof in de Verenigde Staten, onder meer voor de Minnesota Twins en de Los Angeles Angels. Hij had afgelopen week net zijn afscheid als honkballer aangekondigd.

Hij speelde ook in Japan, bij Tohuku Rakuten Golden Eagles. Van Mil kwam 48 keer uit voor het Nederlands team. Hij deed mee aan het WK van 2007, de World Baseball Classic in 2013 en 2017 en de Premier 12 in 2015. Als closer hielp hij Oranje aan de overwinning tijdens de EK-finale in eigen land in 2016.  In Nederland speelde de 2,16 meter lange Van Mil competitie voor HCAW en Neptunus. 

Loek van Mil begon op 8-jarige leeftijd met honkbal bij de Cardinals in Oss als catcher. Na een blessure en een aanzienlijke groeispurt, begon Van Mil op 16-jarige leeftijd met werpen. Hij viel al snel op door zijn harde pitches. 

Van Mil kwam vorig jaar in het nieuws toen hij in Australië als werper van Brisbane Bandits in kritieke toestand in een ziekenhuis in Canberra werd opgenomen. Hij liep toen ernstig hoofdletsel op bij een wandelongeluk. 

Er zijn nog geen details bekend over de omstandigheden van het overlijden van Loek van Mil. De bond geeft op verzoek van de familie geen nadere toelichting over de precieze omstandigheden, meldde technisch directeur Tjerk Smeets.