Indoor Brabant is dit jaar zonder publiek.
Volledig scherm
Indoor Brabant is dit jaar zonder publiek. © Henk van Esch

Paardensportevenement Indoor Brabant toch zonder publiek

Het mondiale paardensportevenement Indoor Brabant wordt toch zonder publiek gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Dinsdag maakte de organisatie bekend dat het evenement door kon gaan met maximaal duizend bezoekers per dagdeel. 

Op dat besluit kwam heel veel kritiek. Waar bijna alle Brabantse sportevenementen werden afgelast, zou Indoor Brabant, dat donderdag van start gaat, wel met publiek door kunnen gaan.

,,Sinds ons eerste bericht hebben we inmiddels alle betrokken partijen gesproken: de ruiters, de sportbonden en partners. Allen steunen de sport en willen de wedstrijden graag laten plaatsvinden", aldus de organisatie. ,,Om elke discussie over bezoekersaantallen te vermijden hebben we, in goed overleg met de Veiligheidsregio, besloten helemaal geen publiek meer toe te laten ondanks dat de Veiligheidsregio eerder aangegeven heeft dat een beperkt publiek tot 1.000 bezoekers wel was toegestaan.”

‘Verstandig’

Burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers noemt het besluit om publiek te weren verstandig. ‘De organisatie van Indoor heeft een verstandig besluit genomen om geen publiek toe te laten bij het evenement. De organisatie heeft goed zijn eigen verantwoordelijkheid genomen in lijn met ons appél om met gezond verstand te kijken naar evenementen en bijeenkomsten', schrijft hij op Twitter.

De KNHS, de paardensportbond, heeft verder alle paardensportevenementen in Brabant voor komend weekend afgelast. Indoor Brabant valt vanwege het internationale karakter niet onder deze nationale bond.